Visita institucional del president del Consell Comarcal a Poblet

30/08/2023 Actualitat

Visita institucional del president del Consell Comarcal a Poblet

Va visitar l’Arxiu Montserrat Tarradellas i Macià i el Monestir de Poblet

Ahir dimarts dia 29 d'agost, el president del Consell Comarcal, Joan Canela, va visitar l'Arxiu Montserrat Tarradellas i Macià, situat al conjunt monàstic de Poblet. El president va ser acompanyat per la directora de l'Arxiu, Núria Gavarró.

L'Arxiu conté actualment 40 fons i 15 col·leccions, una col·lecció d’un centenar de cartells originals de la Guerra Civil, propietat del President Tarradellas, dos milions de pàgines de documentació de Tarradellas i més de 30.000 fotografies.

Després de recórrer detingudament les instal·lacions i conèixer de prop els fons que s'hi conserven, el president va signar el llibre d'honor.

Un cop finalitzada l'estada a l'Arxiu, i aprofitant l'anada a Poblet, el president va anar al Monestir de Poblet on va dinar amb els Monjos, signà el llibre d'honor i per finalitzar es va reunir amb el pare Abat, Octavi Vilà, acompanyat del pare Prior on van parlar de municipi i de la comarca.

Joan Canela ha explicat que "després d'anys d'una grandíssima relació amb Poblet, m'enorgulleix poder venir com a president del Consell Comarcal i poder treballar per la preservació d'uns espais tan importants per la nostra història. A més, el fet de poder compartir al Monestir de Poblet d'un dinar amb els monjos i d'una reunió amb el Pare Abat i el pare Prior ha estat molt necessari per saber les seves inquietuds així com de conèixer de primera mà quines necessitats tenen i com, des del Consell Comarcal podem aportar el nostre granet de sorra".