La campanya contra els microracismes #TincNom arriba a la Conca de Barberà
La campanya contra els microracismes #TincNom arriba a la Conca de Barberà
Des del Servei d'Atenció a les Persones Immigrades, Emigrades i Refugiades s’han adaptat els cartells de la campanya als comerços de la Conca de Barberà i aquest dilluns 18 de març es van començar a penjar a les portes dels establiments
El Servei d'Atenció a les Persones Immigrades, Emigrades i Refugiades del Consell Comarcal de la Conca de Barberà encapçala una nova iniciativa contra els microracismes a la comarca. A partir del dilluns 18 de març, coincidint amb la setmana del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Discriminació Racial (21 de març), el servei porta a la comarca la campanya #TincNom, ideada per dos joves estudiants de l'Escola de Creativitat Brother Barcelona.
La iniciativa #TincNom, concebuda originalment per Laia Sánchez i Àlex Porras i popularitzada a través d'Instagram, consisteix a penjar cartells a la porta de negocis regentats per persones d’orígens diversos -principalment els que sovint s'esmenten pejorativament- i escriure-hi els seus noms propis, així com alternatives més adients per anomenar cada establiment comercial. Per exemple, en lloc de dir el «xino» es pot dir el «basar», el «bar», el «restaurant» o el que vagi millor en cada cas concret. En el cas del «paki», el més correcte seria parlar del «supermercat», la «botiga de queviures» o «l’adrogueria».
Des del Servei d'Atenció a les Persones Immigrades, Emigrades i Refugiades s’han adaptat els cartells de la campanya als comerços de la Conca de Barberà i aquest dilluns 18 de març es van començar a penjar a les portes dels establiments, amb la col·laboració de les persones propietàries o treballadores dels comerços, que han rebut molt positivament la iniciativa.
L’objectiu és combatre els microracismes i promoure un llenguatge inclusiu i respectuós, obrint un espai de diàleg i conscienciació sobre el poder de les paraules i les accions quotidianes. Alhora, s’espera fomentar el coneixement i el respecte mutu entre les persones que viuen a la comarca.
Per a més informació sobre la campanya #TincNom, podeu seguir el compte d’Instagram @tengonombre.
Per a més informació del Servei d'Atenció a les Persones Immigrades, Emigrades i Refugiades del Consell Comarcal de la Conca de Barberà, podeu trucar al 977861232 o escriure a l’adreça de correu electrònic sapier@concadebarbera.cat