Sega del Blat de Mestral 2024 a Santa Coloma de Queralt

23/07/2024 Actualitat

Sega del Blat de Mestral 2024 a Santa Coloma de Queralt

Com a cloenda de l'acte s'ha ofert un esmorzar amb Pa de Mestral i altres productes del territori a la trentena de persones assistents.

Aquest dimarts 23 de juliol ha tingut lloc l'acte de la Sega del Blat de Mestral 2024 a Santa Coloma de Queralt, organitzat per Coperal.

La jornada ha servit per fer palesa la difícil situació del sector primari en un any de sequera però, alhora, per posar en valor el potencial de la Farina de Mestral i dels productes de proximitat. Durant l'acte s'ha destacat el format d'envasament de la Farina de Mestral que ja està a la venda a Coperal en paquets d'1 kg per facilitar el seu consum en l'àmbit domèstic. Properament, s'ampliarà el nombre de punts de venda a altres municipis de la demarcació.

La trobada ha començat amb una recepció a totes les persones assistents i després ha tingut lloc l'inici protocolari de la sega del camp amb la varietat de blat panificable apta per a la farina de mestral. Diverses autoritats han assistit a l'acte, entre les quals en destaquen Glòria Tibau Guasch, Directora dels Serveis Territorials d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural a Tarragona; Carme Ferrer Cervelló, Diputada delegada de Transició Ecològica de la Diputació de Tarragona; Joan Canela Ríos, President del Consell Comarcal de la Conca de Barberà; Josep Jaume Corsellas Corbella, alcalde de Santa Coloma de Queralt; Mario Basora Sanjuan, President de la Cambra de Comerç, Indústria, Serveis i Navegació de Reus; Ramon de la Fuente, President del Gremi de Forners de Reus i Baix Camp; Jordi Corsellas Corbella, President de Coperal i Antonieta Gual Gassó, Directora General de Coperal.

Durant els parlaments s'ha destacat la importància dels agents que intervenen en el projecte Farina de Mestral: productors de blat, farineres i forners. La seva implicació, juntament amb el suport de les institucions, és imprescindible per produir i potenciar el consum de la Farina i l'elaboració del Pa de Mestral, uns productes de proximitat amb la qualitat i l'origen com a grans valors.

El grup operatiu està format per Coperal, el Gremi de Forners de la província de Tarragona, el Consorci Leader de Desenvolupament Rural del Camp i compta amb el suport tècnic de Concactiva.

Com a cloenda de l'acte s'ha ofert un esmorzar amb Pa de Mestral i altres productes del territori a la trentena de persones assistents.