30 tècnics de promoció econòmica de tot Espanya visiten la Conca de Barberà per conèixer la Xarxa de Vivers de Concactiva

03/05/2023 Actualitat

30 tècnics de promoció econòmica de tot Espanya visiten la Conca de Barberà per conèixer la Xarxa de Vivers de Concactiva

L'acció s'emmarca dins del projecte Terralimenta

Els passats 25, 26 i 27 d'abril una trentena de tècniques i tècnics de promoció econòmica de diferents regions rurals de tot Espanya van estar a la Conca de Barberà dins d'un seminari organitzat per la Fundació Carasso sobre Sistemes d'alimentació territorialitats.

Les jornades, que formen part del projecte Terralimenta de promoció d'espais d'elaboració alimentària en zones rurals, buscaven crear sistemes de col·laboració dels diferents territoris rurals participants per fomentar nous espais d'elaboració alimentària com els vivers d'empresa de la Conca de Barberà.

Els participants van visitar dos espais d'elaboració de la Conca: El Viver de Celleristes de la Conca de Barberà i l'obrador alimentari d'APRODISCA.

Al Viver de Celleristes van conèixer un dels primers espais d'elaboració compartits creats a Catalunya, amb més de 10 anys de funcionament i clarament consolidat. El Viver, gestionat per Concactiva és un dels referents del sector i des de la fundació Carasso es va posar com a exemple de sistema de promoció agrària.

A APRODISCA, els tècnics van conèixer l'experiència de gestió d'un espai agroalimentari gestionat per una empresa del tercer sector i que elabora producte local.