Actes per promoure l’envelliment actiu i saludable a Montblanc i Santa Coloma de Queralt

18/09/2023 Actualitat

Actes per promoure l’envelliment actiu i saludable a Montblanc i Santa Coloma de Queralt

La Conca de Barberà presenta el seu primer Pla d’Envelliment Quilòmetre Zero  de la comarca

L'Àrea d'Igualtat, Migracions i Acció Comunitària del Consell Comarcal de la Conca de Barberà, organitza dos actes per promoure un envelliment actiu i saludable entre la població de la nostra comarca. Els dies 4 i 11 d'octubre a Santa Coloma de Queralt i Montblanc respectivament, es farà un acte on es presentarà el primer Pla d'Envelliment Quilòmetre Zero de la Conca de Barberà 2023-2026 i una conferència a càrrec del Doctor i investigador Manel Domínguez, qui ens parlarà sobre l'envelliment i, presentarà el seu últim llibre "Sénior, la vida que no cesa".

El dia 4 d'octubre, l'acte tindrà lloc al Castell dels Comtes de Santa Coloma de Queralt a les 18.00 hores (Pati del Castell, s/n) i el dia 11 d'octubre al Palau Alenyà, de Montblanc (C/Sant Josep, 8), a la mateixa hora.

El primer Pla d'Envelliment Quilòmetre Zero de la comarca va ser aprovat pel Ple a l'abril d'aquest any i des d'aleshores s'estan fent diverses actuacions per tal de promoure un envelliment actiu, sent aquesta la primera línia de treball del Pla.

El Sr. Manel Domínguez, investigador especialista en envelliment, professor de la Universitat Abat Oliva CEU de Barcelona i escriptor, ens explicarà aspectes importants sobre l'envelliment de la nostra societat actual i com fer-ho més saludable i autònom, abandonant la visió assistencial i empoderant a la nostra població Sénior, tal com explica al seu llibre.

Aquests actes, gratuïts i oberts a tota la població, pretenen conscienciar sobre la importància de fomentar l'envelliment de qualitat entre els ciutadans i les ciutadanes de la nostra comarca.