Campanya de Punts Informatius del Servei de Medi Ambient del Consell Comarcal a la Conca de Barberà: 560 participants sensibilitzats sobre el Medi Ambient

07/08/2023 Actualitat

Campanya de Punts Informatius del Servei de Medi Ambient del Consell Comarcal a la Conca de Barberà: 560 participants sensibilitzats sobre el Medi Ambient

El Servei de Medi Ambient del Consell Comarcal de la Conca de Barberà ha estat realitzant una campanya de punts informatius sobre sostenibilitat i reciclatge. Durant els passats mesos de juny i juliol, s'han dut a terme un total de 28 punts informatius, aconseguint la participació activa de 560 ciutadans interessats a aprendre més sobre conductes sostenibles pel medi ambient.
A través d'aquests punts informatius, el Consell Comarcal ha assolit sensibilitzar la població sobre diverses campanyes ambientals, com el reciclatge de residus tèxtils, la recollida selectiva, l'oli vegetal de cuina i la prevenció de residus en origen. Els assistents han tingut l'oportunitat de conèixer les bones pràctiques de reciclatge, així com d'actualitzar les seves dades i targetes de resident per a un millor funcionament dels contenidors amb tancament.
La participació activa de la comunitat ens mostra que hi ha un interès creixent per aquestes qüestions ambientals i una voluntat ferma de cuidar el nostre entorn natural.
A més dels 28 punts informatius realitzats fins ara, el Consell Comarcal té previst continuar amb aquesta iniciativa amb 17 punts informatius addicionals durant els mesos de setembre i octubre.
La campanya ha assolit arribar a diferents municipis de la comarca. El repartiment de materials, com bosses de recollida selectiva, embuts d'oli vegetal, bossa per la prevenció de residus i la bossa de la campanya de la recollida del tèxtil porta a porta, ha estat clau per incentivar una correcta separació i recollida de residus.
El Consell Comarcal de la Conca de Barberà fa una crida a la ciutadania per continuar participant activament en aquesta iniciativa, fent que la regió sigui un exemple en matèria de reciclatge i sostenibilitat. Amb petits gestos, es pot assolir un canvi significatiu cap a un futur més verd i responsable amb el medi ambient.