Concactiva i Caixabank entreguen els reconeixements de la 3a edició del Programa Terra d’Oportunitats que impulsen l’emprenedoria a la Conca de Barberà
Concactiva i Caixabank entreguen els reconeixements de la 3a edició del Programa Terra d’Oportunitats que impulsen l’emprenedoria a la Conca de Barberà
El programa ha inclòs una oferta formativa i itinerari d’acompanyament per part de Concactiva als projectes emprenedors que s’hi ha presentat.
S’han reconegut 4 projectes d’emprenedoria amb un premi de 1.000 € cadascun.
Concactiva, amb la col·laboració de Caixabank, ha desenvolupat per tercer any el Programa “Terra d’Oportunitats”, per fomentar l’emprenedoria rural, la creació d’ocupació i contribuir a aturar la despoblació a la Conca de Barberà.
Els projectes empresarials guardonats han estat, Mel de Cal Maré, Hotel Fonda Cal Blasi, H2O Socorristes i Bar Vimbodí.
Mel de Cal Maré és un projecte de Josep Maria Rosell Pau per tenir una explotació apícola de 350 arnes al peu de les Muntanyes de Prades a l’Espluga de Francolí. Elabora mels de qualitat de producció pròpia, especialment de varietats monoflorals. Un projecte que es va iniciar fa uns anys com un entreteniment i que actualment ja es duu a terme de forma professional.
L’Hotel Fonda Cal Blasi ha reobert portes gràcies a l’emprenedoria de la Raquel Bulló Reina. Un establiment de 25 anys d’història a Montblanc que vol satisfer la demanda d’allotjament de qualitat en aquesta zona turística. El projecte busca diferenciar-se per la seva ubicació privilegiada al cor del poble medieval, dedicació i autenticitat.
Al capdavant de l’empresa H2O socorristes hi ha el Joan Segú Plana, un jove de només 20 anys que ofereix serveis de socorrisme a piscines municipals i privades. Amb la voluntat d’oferir un servei excel·lent i oferir la màxima seguretat als banyistes. L’empresa es troba en fase de diversificació per tal d’oferir casals en èpoques de vacances.
Cristina Anastasia Belivan regenta el Bar Vimbodí, un local recentment reformat al centre de Vimbodí i Poblet que contribueix a donar servei en municipis rurals. Presta els serveis d’esmorzars, dinars, sopars amb bon tracte i productes de qualitat.
Les persones seleccionades han rebut un reconeixement per valor de 1.000 € i participen d’un programa d'acompanyament empresarial per al creixement i acceleració del seu negoci.
El Sr. Joan Canela tancava l’acte posant en valor l’aposta personal de les persones guardonades, pel seu esforç en ajudar a contribuir que la comarca sigui un lloc millor amb serveis i productes de qualitat.
L’acte d’entrega dels reconeixements s’ha celebrat a l’oficina Store Conca de Barberà de Caixabank a Montblanc i ha comptat amb la presència del president del Consell Comarcal i de l’Organisme Autònom de Desenvolupament de la Conca de Barberà, el Sr. Joan Canela Rios; el conseller comarcal de promoció econòmica, Sr. Moisès Ferrete Bofarull i el director de Concactiva el Sr. Jordi París Gabarró. Per part de Caixabank hi ha assistit el director d’Institucions, Sr. Alexis Gómez Miñano; la responsable d’Acció Social de la Direcció Territorial a Catalunya de CaixaBank, Sra. Mireia Gorchs Boixadera; i la directora de l’Store Conca de Barberà de Montblanc, Sra. Maria Carme Anguera.
Sobre Terra d'Oportunitats CaixaBank
Terra d'Oportunitats és un programa d'Acció Social CaixaBank que neix amb l'objectiu de donar suport a l'emprenedoria, crear ocupació i oferir oportunitats de futur en l'entorn rural. L'entitat vol ajudar directament emprenedors rurals amb projectes en funcionament, detectant el seu potencial i necessitats, i oferint-los ajuda econòmica, formació i acompanyament.
Tot això, amb el suport dels Grups de Desenvolupament Rural (GDR o GAL), coneixedors en profunditat del teixit econòmic en els respectius territoris, de Rural Talent, en la part formativa, i comptant amb les sinergies creades amb altres àrees de l'entitat: des de l'acompanyament i la mentorització (Voluntariat CaixaBank), a finançament (MicroBank i AgroBank).