El Consell Comarcal de la Conca de Barberà aprova el projecte d’abastament d’aigua la comarca

08/03/2023 Actualitat

El Consell Comarcal de la Conca de Barberà aprova el projecte d’abastament d’aigua la comarca

El Ple del Consell del passat dilluns dia 6 de març ha aprovat el projecte d’abastament d’aigua Ramal Sarral - Forès amb connexió al Consorci d’Aigües de Tarragona. Aquesta és la primera fase d’un projecte que ha de portar l’aigua fins a Sta. Coloma de Queralt i altres municipis de la comarca.

El pressupost d’aquesta primera fase del projecte és de prop de 5 milions d’euros.

Els municipis de Conesa, Forès, Llorac, Passanant i Belltall, Les Piles, Sta. Coloma de Queralt, Sarral i Savallà del Comtat, disposaran d'aigua a través de la connexió amb la xarxa del Consorci d'Aigües de Tarragona. Aquests municipis tenen un dèficit històric en la quantitat i qualitat de l'aigua que subministren, i amb l'execució total del projecte d'abastament, es podrà disposar d'aquest recurs adequadament.

El projecte impulsat pel Consell Comarcal està dividit en tres fases, compta amb la participació dels ajuntaments afectats, l’Agència Catalana de l’Aigua, el Consorci d’Aigües de Tarragona i la Diputació de Tarragona.

Aquest dilluns es va aprovar el projecte referent a la 1a fase, que consisteix en la portada d'aigua des del municipi de Sarral fins al municipi de Forès, la construcció d'un dipòsit regulador comarcal que s'aprovarà en un projecte a banda i la connexió de servei als dipòsits dels dos municipis. La seva execució ascendeix a un import de prop de 5 milions d'euros i compta amb el finançament de l'Agència Catalana de l'Aigua, de la Diputació de Tarragona i dels municipis beneficiaris.

Les posteriors fases inclouran un ramal de subministrament fins a Sta. Coloma de Queralt, passant pel municipi de Conesa, per poder fer una distribució a la resta de municipis, els quals formaran part de la 3a fase del projecte.

Es preveu poder iniciar els tràmits de licitació de la 1a fase de les obres durant aquest any i disposar d'aquesta infraestructura a finals de l'any 2024.