Del 16 al 24 de novembre, es celebra la Setmana Europea de la Prevenció de Residus (EWWR), enguany centrada en la temàtica "Malbaratar aliments és de mal gust". Aquesta campanya pretén conscienciar sobre l’impacte ambiental, econòmic i social del malbaratament alimentari, promovent hàbits per reduir-lo i fer un ús més sostenible dels recursos. El Consell Comarcal de la Conca de Barberà s'hi suma amb diverses activitats educatives arreu de la comarca.
Durant aquesta setmana, es duran a terme iniciatives destinades a sensibilitzar els més joves:
Dimecres 20 de novembre, a l’Escola Martí Poch, l’alumnat de 6è participarà en l’activitat "El viatge de l’aliment". Aquesta proposta explora la cadena alimentària i les conseqüències del malbaratament, fomentant hàbits que contribueixin a la seva reducció.
Dijous 21 de novembre, a l’Escola Mare de Déu de la Serra, es realitzaran dues activitats: "El viatge de l’aliment", amb l’alumnat de 6è, i "Investiguem els residus que generem", adreçada als alumnes de 3r. A la primera, s’abordarà el malbaratament alimentari, mentre que la segona explorarà la quantitat de residus que es produeixen i com reduir-los i gestionar-los correctament.
Aquestes accions formen part d’una iniciativa més àmplia que involucra escoles, institucions i la ciutadania, per tal de repensar la manera com produïm, consumim i gestionem els aliments. A nivell europeu, les activitats inclouen ecotallers, concursos i campanyes de sensibilització dirigides a diferents públics.
Per a més informació sobre la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, podeu visitar la pàgina oficial de l’Agència de Residus de Catalunya o consultar les accions destacades a nivell europeu.