El Consell Comarcal de la Conca de Barberà ha participat activament en la Setmana Europea de la Prevenció de Residus 2024, que s’ha celebrat del 16 al 24 de novembre. Sota el lema "Malbaratar aliments és de mal gust", les activitats han estat enfocades a sensibilitzar els escolars de la comarca sobre el malbaratament alimentari i la gestió sostenible dels residus.
La setmana ha inclòs diverses accions educatives a les escoles, adaptades a les edats dels participants. El dilluns, 18 de novembre, els alumnes de 1r d’ESO van visitar la deixalleria, on van aprendre la importància de separar i gestionar adequadament els residus.
El dimecres, 20 de novembre, el Consell Comarcal va organitzar una activitat a l’Escola Martí Poch amb els alumnes de 6è de primària. Amb el taller "El viatge de l’aliment", els participants van explorar la cadena alimentària i van reflexionar sobre com reduir el malbaratament alimentari, a més de fomentar hàbits de consum més responsables.
La setmana va culminar el dijous, 21 de novembre, amb dues activitats a l’Escola Mare de Déu de la Serra. Els alumnes de 3r van participar en el taller "Investiguem els residus que generem", que els va permetre analitzar quants residus produeixen i aprendre estratègies per gestionar-los millor. Alhora, els alumnes de 6è van reprendre la reflexió sobre el malbaratament alimentari amb l’activitat "El viatge de l’aliment".
Aquestes accions formen part de la voluntat del Consell Comarcal de promoure hàbits sostenibles i conscienciar la ciutadania sobre la importància de prevenir els residus i fer un ús responsable dels recursos.
La Setmana Europea de la Prevenció de Residus és una iniciativa que se celebra anualment a tot Europa per fomentar la reducció de residus i impulsar accions de conscienciació ambiental. A través d’aquestes activitats, el Consell Comarcal reafirma el seu compromís amb la sostenibilitat i l’educació ambiental.