El Consell Comarcal de les Dones es reuneix per primera vegada aquest 2024

12/02/2024 Actualitat

El Consell Comarcal de les Dones es reuneix per primera vegada aquest 2024

Celebren la recuperació d'una associació de dones a la comarca, al municipi de Sarral

El passat dimecres 31 de gener, es va celebrar la primera reunió de l'any del Consell Comarcal de les Dones, al Palau Alenyà de Montblanc. Com en cada reunió, es va fer un repàs de la programació d'activitats de cada entitat, i en aquest cas amb especial dedicació a les actuacions relacionades amb el 8 de març, Dia Internacional de les Dones, dia en què les associacions organitzaran diversos actes i la lectura del manifest.

Enguany, la novetat és que Sarral torna a tenir una Associació de Dones, després de set anys d'inactivitat, ja que estava tancada des del 2016. El Centre de la Dona de Sarral actualment està en procés de constitució oficial i va participar en aquesta reunió per donar-se a conèixer, en la qual va rebre una càlida benvinguda per part de tot el Consell Comarcal de les Dones i en especial de la seva presidenta, Esther Copons.

Amb el Centre de la Dona de Sarral, ja són vuit les associacions de dones o feministes a la Conca de Barberà: Formació Permanent de l'Espluga de Francolí, el Grup Cultural de la Dona de Solivella, l'Associació Feminista de Blancafort, l'Associació de Dones de Vimbodí i Poblet, Adomont de Montblanc, l'Associació de Dones Colomines de Santa Coloma de Queralt i l'Associació de Dones Rocafortines de Rocafort de Queralt.

La pròxima reunió serà passada el 8 de març a la seu de l'Associació de Dones Colomines; d'aquesta manera es continua amb la itinerància que es va començar a L'Espluga de Francolí, el setembre de 2023.

Com sempre, el Consell Comarcal de les Dones està presidit per la presidenta, Esther Copons, i dinamitzat per la coordinadora i tècniques del Servei d'Informació i Atenció a les Dones (SIAD) de l'Àrea d'Igualtat, Migracions i Acció Comunitària del Consell Comarcal de la Conca de Barberà.