El Consell Comarcal signa dos convenis de col·laboració per tal de fomentar la cultura i la història de la comarca

26/03/2024 Actualitat

El Consell Comarcal signa dos convenis de col·laboració per tal de fomentar la cultura i la història de la comarca

Un ha estat amb l'Institut de Paleoecologia Humana i evolució social i l'altre amb l'Institut d'Arqueologia clàssica

Durant el ple celebrat ahir dilluns 25 de març, es van aprovar per unanimitat, dos convenis de col·laboració.

El primer ha estat amb l'Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social (IPHES-CERCA) per fomentar la recerca arqueològica al jaciment del Molí del Salt situat a Vimbodí i Poblet. El primer conveni amb l'IPHES es va signar amb data de novembre de 2020 i a través del qual el Consell Comarcal contribueix anualment, i pel període de 4 anys, al finançament de les tasques d'excavació, recerca i posada en valor patrimonial del jaciment del Molí del Salt (Vimbodí i Poblet). L'aportació anual durant els exercicis 2024, 2025, 2026 i 2027 serà de 2.000 euros.

El segon ha estat amb l'Institut Català d'Arqueologia Clàssica per tal de participar en el projecte "El territori de la Cessetània occidental al primer mil·lenni aC". El primer conveni amb l'Institut Català d'Arqueologia Clàssica es va signar el 31 d'agost de 2022. Aquest estableix que durant els exercicis 2024, 2025 i 2026 es farà una aportació anual de 2.000 euros.

Amb la signatura d'aquests dos convenis de col·laboració es pretén fomentar la cultura i valorar la història de la Conca de Barberà.