El monestir de Poblet acull la presentació del volum de la Història de la Conca de Barberà dedicat a la Cultura
El monestir de Poblet acull la presentació del volum de la Història de la Conca de Barberà dedicat a la Cultura
La Conca de Barberà ha fet un nou pas en l'edició de la seva història completa, després dels dos volums ja publicats sobre la Historia de l'Art i la Prehistòria, respectivament. El tercer volum, dedicat a la Cultura popular i tradicional, s'ha presentat aquest dissabte a la tarda al Monestir de Poblet, en un acte presentat per l’escriptor Joan Rendé i que va comptar amb l'assistència del president del Consell Comarcal, Magí Trullols, el conseller comarcal de Cultura i alcalde de Vimbodí i Poblet, Joan Canela.
A la presentació també van ser-hi presents els coordinadors de l’obra, Joan Fuguet i Carme Plaza, el vicepresident primer de la Diputació de Tarragona, Quim Nin, i el pare Abat de Poblet, Octavi Vilà.
El president del Consell Comarcal, Magí Trullols, va destacar el compromís del Consell Comarcal per donar suport al sector Cultural de la comarca, malgrat la pandèmia que estem patint i la migradesa dels recursos econòmics que el Consell pot dedicar al món de la Cultura. Fruit d'aquest compromís "és la publicació de la sèrie dedicada a la Història de la Conca de Barberà, que comptarà amb cinc volums i del qual aquest n'és ja el tercer".
Per la seva part, Joan Canela, conseller comarcal de Cultura, va destacar en la seva intervenció la voluntat del Consell de donar la màxima difusió a publicacions com aquest volum aquest volum i fer que pugui arribar a tothom ja que "d'aquí a un temps els estudiosos o els ciutadans que hi estiguin interessats podran descarregar-se el volum gratuïtament des de la biblioteca digital del Servei de Publicacions de la URV".
L’obra ha estat impulsada pel Consell Comarcal i, per a la seva edició, s'ha comptat amb la col·laboració econòmica de la Diputació de Tarragona.
La 'Història de la Conca de Barberà. Cultura tradicional i popular' repassa diferents aspectes de les festes, la vida associativa, i la llengua oral i escrita a la comarca, a través d'apartats temàtics i fotografies.