Finalitza amb èxit el curs de Pasturatge i ramaderia extensiva de Concactiva

31/05/2024 Actualitat

Finalitza amb èxit el curs de Pasturatge i ramaderia extensiva de Concactiva

Hi van assistir 20 participants

El passat dimecres es va fer la darrera sessió del curs de Concactiva dedicat a la ramaderia extensiva, amb un monogràfic d'elaboració de làctics i formatges provinents de les llets de pastura.

Aprofitant les instal·lacions de l'Espai Cuina-Viver Agroalimentari de la Conca de Barberà, els participants van poder aprendre l'elaboració de iogurts, matons i formatges tous de l'Anna Boleda, emprenedora de La Segalla, una formatgeria de l'Albiol i La Selva del Camp.

Aquesta darrera sessió ha servit també com avançament del projecte de crear un obrador compartit de làctics i formatges a Concactiva per a donar suport al sector agrari i de la ramaderia extensiva, coneixent les possibilitats que oferirà.

En acabar la sessió, el Conseller de Promoció Econòmica, Moisès Ferrete, i el President del Consell Comarcal, Joan Canela, van fer l'entrega de diplomes als 20 participants en el curs que van complir amb els requisits d'aprofitament. Des de Concactiva i el Consell Comarcal van valorar molt positivament el resultat del curs, tant des del punt de vista de la participació, l'actitud i les ganes de participants i formadors, l'ampli ressò mediàtic a mitjans de tot el país i de tots els formats, l'interès que ha generat i també la xarxa que s'ha creat entre participants i formadors per a tirar endavant nous projectes.

Concactiva ja treballa per oferir nous projectes i formacions del sector de la ramaderia extensiva, un sector amb molta gent interessada, però amb pocs recursos formatius existents al territori i amb dificultats perquè les explotacions siguin viables sense un reconeixement i suport social i de les administracions.

Aquest curs ha estat inclòs en l'Escola del Paisatge, promoguda pel Museu Terra, on a part de Concactiva participen altres entitats de la comarca. L'Escola continuarà oferint noves formacions per a recuperar oficis antics i ajudar d'aquesta manera a evitar el despoblament de les zones rurals.