Finalitza la campanya dels punts informatius de l’àrea de medi ambient

01/09/2022 Actualitat

Finalitza la campanya dels punts informatius de l’àrea de medi ambient

La campanya va començar a finals del mes de juny i han acabat a mitjans del mes d'agost

Aquest mes d'agost ha finalitzat la campanya dels punts informatius que s'ha dut a terme des de l'àrea de medi ambient del Consell Comarcal de la Conca de Barberà.

Aquests punts informatius han servit a forma de sensibilització per la població que pogués tenir dubtes sobre el servei de recollida de residus municipal i per tal de recollir suggeriments i queixes.

En total s'han realitzat 28 punts informatius (24 des del Consell Comarcal i 4 des de l'empresa Limonium).

Limonium s'ha encarregat de fer els punts de L'Espluga de Francolí, Santa Coloma de Queralt, Sarral i Vimbodí – Poblet, mentre que l’àrea de Medi Ambient del Consell Comarcal ha portat a terme la resta de punts (24) en la resta de municipis de la comarca.

El que es volia aconseguir des del Consell Comarcal amb aquests punts informatius és que la població de la comarca sigui partícip de la mecànica de recollida selectiva del seu municipi.

Aquests punts informatius es van començar a finals del mes de juny i han acabat a mitjans del mes d'agost.

En els punts informatius s'ha fet una tasca d'educació i sensibilització per part d'educadores ambientals, per tal d'aclarir dubtes sobre el servei de recollida selectiva municipal i així arribar a persones que no en fa un ús adequat, volent així incrementar el màxim possible la població que fa una correcta separació dels residus i du a terme un ús del servei adequadament. Repercutint així a l'índex de recollida selectiva comarcal.

Els objectius de la campanya eren:

- Sensibilitzar a la població de l'ús adequat del servei de recollida selectiva municipal.
- Incrementar l'índex de recollida selectiva municipal i comarcal.

- Reduir les males pràctiques.

- Recollir queixes i suggeriments.

A més a més de la tasca de sensibilització, a cada punt informatiu es van repartir bosses compostables i embuts per recollir l'oli usat, a tothom que s'hi va adreçar per aclarir algun dubte o per fer alguna aportació.

La valoració global en tots els punts ha sigut molt positiva, ja que la població s'ha vist molt receptiva i participativa, amb la voluntat de continuar millorant i seguir amb la mateixa línia de bones pràctiques, per una comarca més neta i sostenible.