Ja es poden començar a fer les reserves de les visites als elaboradors i explotacions agroalimentàries de la Conca de Barberà per al Benvinguts a Pagès “La Festa”, que se celebrarà l’1 i 2 de juny
Ja es poden començar a fer les reserves de les visites als elaboradors i explotacions agroalimentàries de la Conca de Barberà per al Benvinguts a Pagès “La Festa”, que se celebrarà l’1 i 2 de juny
Enguany, Benvinguts a pagès “La Festa” s’organitza el mes de juny, amb la voluntat de fer coincidir el cap de setmana amb l’època primaveral, les bones temperatures i la campanya del sector fructícola i hortícola.
Les reserves ja es poden fer per a l’edició d’enguany a través de la pàgina web de la iniciativa (www.benvingutsapages.cat).
Les places per participar en les diferents experiències que s’organitzen al llarg del territori són limitades, així que els visitants han de fer la reserva prèvia i organitzar la seva ruta a través de la web, que funciona com a central de reserves i des d’allà es pot fer una cerca àmplia i detallada de tota l’oferta que s’ha organitzat per la 9a edició.
Enguany, el visitant major de 15 anys haurà de fer un pagament de 2 euros en concepte de reserva. Es tracta d’un pagament simbòlic, que garanteix la reserva de la plaça i reivindica la feina dels pagesos i pageses, que durant el cap de setmana rebran milers de visitants, i han d’organitzar el seu horari, segons la quantitat de persones apuntades a cada activitat.
La planificació prèvia és essencial per tal que els organitzadors puguin preparar-se per La Festa de forma òptima i assegurar la qualitat i productivitat de les visites.
Qui hi participa?
Per segon any consecutiu i després de l’èxit de l’any passat, en aquesta edició hi participen elaboradors i petits artesans per donar a conèixer i mostrar al públic la diversitat d’actors que hi intervenen i que es diferencien pels models de producció, comercialització, logística i transformació agroalimentària.
Així doncs, en aquesta 9a edició hi trobem perfils diversos: pagesos que fan venda directa del producte, elaboradors que es dediquen a la transformació i productors que tanquen el cercle de les seves finques. I es complementa amb activitats i una oferta d’allotjaments i restaurants per completar i gaudir del cap de setmana.
Les explotacions i els elaboradors de la Conca de Barberà que hi participen són: Cava Portell de Sarral, celler Josep Foraster de Montblanc, Carlania Celler i Niu Celler de Barberà de la Conca i finalment, Ca la Cova i Tocineria Cal Silo de Vimbodí.
Tots ells obriran els seus elaboradors i explotacions els dies 1 i 2 de juny per donar a conèixer el procés de transformació dels seus productes de forma artesanal i la seva història. Al final de la visita es realitzarà una degustació dels seus productes i es podrà comprar els productes que hagueu provat perquè els gaudiu a casa vostra.
Aquestes visites es complementen amb la visita al Museu Fassina Balanyà de l’Espluga de Francolí que ofereix una destil•lació en directe i tast de licors.
També hi participen 9 allotjaments: Ca l’Esperanso de Sarral, el Niu Rural de Les Piles, Hotel Rural i apartaments Villa Engràcia de l’Espluga de Francolí, Casa Miret de Vallverd (Sarral), i a Vimbodí i Poblet, els Apartaments Rurals Masia Sagués, la Casa rústica Cal Bomber 1779, Cal Passió i l’Hostatgeria de Poblet.
I 4 restaurants: l’Ocell Francolí de l’Espluga de Francolí i els restaurants El Cortijo, Molí del Mallol, Pizzeria Aurèlia i Sant Francesc de Montblanc.
Per a més informació podeu consultar el portal web turístic comarcal: https://concadebarberaturisme.cat/