La Conca de Barberà participa en l'edició de 'Benvinguts a Pagès La Festa'

20/09/2022 Actualitat

La Conca de Barberà participa en l'edició de 'Benvinguts a Pagès La Festa'

Tindrà lloc els dies 1 i 2 d'octubre

La Conca de Barberà participarà en la setena edició de "Benvinguts a Pagès La Festa" el primer cap de setmana d'octubre. Els dies 1 i 2 d'octubre, el territori s'apunta a la gran festa de la pagesia catalana amb la participació de 2 explotacions agroalimentàries, 7 restaurants de proximitat, 6 allotjaments rurals i 3 activitats complementàries. El projecte convida el públic a degustar els productes de temporada i de proximitat, omplir el rebost i comprar directament als pagesos en una oportunitat per fidelitzar nous clients. A través de les visites s'estableix una relació que permetrà a la ciutadania apropar-se a tot un món, que tot i ser fonamental, cada cop li queda més llunyà.

A la Conca de Barberà es podrà visitar el celler Mas ForasterAromis de la Conca a Montblanc

El Celler Mas Foraster és un celler familiar de producció de vins ecològics Josep Foraster de producció limitada sota la DO Conca de Barberà i forma part de la Ruta del Trepat. El celler proposa dues activitats: el tast de vins, passejar per les vinyes, visitar el celler i el museu d'eines antigues. O , una gimcana a la vinya i tast de most i vins per al públic familiar.

Als afores de Montblanc es troba l'explotació Aromis de la Conca dedicada principalment a la recuperació del cultiu del safrà a la comarca, un cultiu ancestral que es va arribar a perdre fa 100 anys. A les seves finques també hi planten diverses herbes aromàtiques. La millor època per visitar Aromis és a la primavera, per les aromàtiques, i al setembre quan es planta el bulb del safrà o entre el 20 d'octubre i el 10 de novembre quan hi ha la floració i la recol·lecta.

Els torns de visita a cada explotació seran en les hores en punt i sempre amb reserva prèvia a través del portal www.benvingutsapages.cat 

Tres visites complementàries, set restaurants de proximitat i sis allotjaments rurals complementen l'experiència

El Museu Fassina Balanyà de l'Espluga de Francolí i la pràctica de Mindfulness i de tècniques d'atenció plena conduïdes per Ariadna Casas al Paratge Natural de Poblet són les tres activitats complementàries. Les visites es poden reservar a través del web: www.benvingutsapages.cat 

A més, es podrà anar a fer un menú Benvinguts a Pagès als restaurants: el Cortijo, el Molí del Mallol, Pizzeria Viaurèlia i Sant Francesc a Montblanc, l'Ocell Francolí de l'Espluga de Francolí, la Barbacana a Santa Coloma de Queralt i, Masia Sagués a Vimbodí i Poblet.

I gaudir d'un descompte en l'allotjament als apartaments rurals Masia Sagués de Vimbodí i Poblet, Ca l'Esperanso de Sarral, Cal Miret de Segura, Casa Miret de Vallverd, a l'hotel rural i apartaments Villa Engràcia a l'Espluga de Francolí i Niu Rural a Les Piles.

Aquesta iniciativa està impulsada per la Generalitat, en una actuació coordinada pel Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural.

 

* Les fotografies han estat cedides per: Celler Mas Foraster, visitants de benvinguts a pagès edició 2021. Facebook: @cellermasforaster i Instagram: @josepforaster i Aromis de la Conca, visita a la finca Aromis. Facebook i Instagram: @aromis.cat