La Conca de Barberà participa en una prova pilot amb la incorporació d'elaboradors i petits artesans a la vuitena edició del Benvinguts a Pagès "La Festa"

19/09/2023 Actualitat

La Conca de Barberà participa en una prova pilot amb la incorporació d'elaboradors i petits artesans a la vuitena edició del Benvinguts a Pagès "La Festa"

Tindrà lloc els dies 30 de setembre i 1 d'octubre arreu de Catalunya

Benvinguts a Pagès "La Festa" és un cap de setmana en què la ciutadania podrà conèixer l'origen d'allò que menja i descobrir els processos d'elaboració dels productes de temporada i proximitat. A través de les visites s'estableix una relació que permet a la ciutadania reconnectar o apropar-se en primera persona al món rural.

La principal novetat d'enguany és la incorporació d'elaboradors i petits artesans per donar a conèixer i mostrar al públic la diversitat d'actors que hi intervenen i que es diferencien pels models de producció, comercialització, logística i transformació agroalimentària. Es tracta d'una prova pilot, que s'inicia aquest 2023, a les comarques de la Conca de Barberà, la Ribera d'Ebre i l'Alta Ribagorça, i que es valorarà per replicar-la a altres territoris en futures edicions.
Hi participaran perfils diversos: pagesos que fan venda directa del producte, elaboradors que es dediquen a la transformació i productors que tanquen el cercle de les seves finques. I es complementa amb activitats i una oferta d'allotjaments per completar i gaudir del cap de setmana.

Els elaboradors de la Conca de Barberà que hi participen són: Formatges Sant Gil d'Albió (Llorac) i, Ca la Cova i Cal Silo de Vimbodí. Tots ells obriran els seus elaboradors els dies 30 de setembre i 1 d'octubre per donar a conèixer el procés de transformació dels seus productes de forma artesanal i la seva història. Al final de la visita es realitzarà una degustació dels seus productes i es podrà comprar els productes que hàgiu provat perquè els gaudiu a casa vostra. La reserva de les visites són a través del portal: www.benvingutsapages.cat que s'obrirà a partir del mes de setembre. Des de Benvinguts a pagès han elaborat un vídeo promocional dels tres participants que es pot consultar a les xarxes socials i al canal de YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=6EW-8n0ojH0
Les visites als elaboradors es complementen amb activitats com: el taller de teixits la Bicha Creativa de l'Albió (Llorac), el Festival Internacional de Ceràmica –Terrània de Montblanc i la Festa del vidre artesà de Vimbodí i Poblet – Vitrum.
També hi participen 6 allotjaments (Cal Bertran de l'albió, Ca l'Esperanso de Sarral, el Niu Rural de Les Piles, Hotel Rural i apartaments Villa Engràcia de l'Esplugade Francolí, i els apartaments rurals Masia Sagués i Casa rústica Cal Bomber 1779 de Vimbodí i Poblet) i 6 restaurants (La Barbacana de Santa Coloma de Queralt, l'Ocell Francolí de l'Espluga de Francolí i els restaurants El Cortijo, Molí del Mallol, Pizzeria Aurèlia i Sant Francesc de Montblanc).

També hi participen 5 allotjaments (Ca l’Esperanso de Sarral, el Niu Rural de Les Piles, Hotel Rural i apartaments Villa Engràcia de l’Esplugade Francolí, i els Apartaments Rurals Masia Sagués i la Casa rústica Cal Bomber 1779 de Vimbodí i Poblet).

Benvinguts a Pagès "La Festa"

Benvinguts a Pagès "La Festa" és una celebració única que fomenta el consum de productes locals, contribueix a impulsar el desenvolupament econòmic i social, fa pedagogia sobre la importància de respectar els professionals, els processos, el ritme i la vida a pagès i advoca per fixar població al territori. També promou l'agroturisme sostenible i dona suport als productors rurals i agrícoles, atraient visitants de diverses localitats i generant un flux turístic de qualitat que beneficia tant els negocis locals com els restaurants, hotels i comerços de la zona.