L’alumnat de 6è de Montblanc i Santa Coloma de Queralt participa en un taller antirumors

19/11/2022 Actualitat

L’alumnat de 6è de Montblanc i Santa Coloma de Queralt participa en un taller antirumors

Serveix per fer-los reflexionar i reconsiderar conceptes com l’estereotip, els prejudicis, la discriminació, els rumors, etc.

El Servei d’Atenció a Persones Immigrades, Emigrades i Refugiades (SAPIER) del Consell Comarcal de la Conca de Barberà, començarà a impartir un taller antirumors per a l’alumnat de 6è de primària de les escoles de Montblanc i Santa Coloma de Queralt que hi han volgut participar: l’Escola Vedruna de Santa Coloma de Queralt, l’escola Les Muralles i l’escola Mare de Déu de la Serra de Montblanc.

Aquest taller consisteix en un seguit d’activitats adaptades a l’edat dels infants que participen, per fer-los reflexionar i reconsiderar conceptes com l’estereotip, els prejudicis, la discriminació, els rumors, etc., i amb la intenció de generar eines i recursos interculturals per transformar pràctiques i narratives discriminatòries.   

L’objectiu d’aquest taller és poder desarticular imaginaris i diverses formes de racisme presents avui a la nostra comarca.

Els tallers es van iniciar el dimarts dia 15 de novembre i es duran a terme al llarg d’aquest mes en horari lectiu.

El servei d'atenció a persones immigrades, emigrades i refugiades (SAPIER) pretén afavorir i millorar els processos d’acollida i inclusió de les persones en situació regular o irregular. Així mateix, ofereix informació i assessorament sobre immigració, refugi, emigració i retorn voluntari a qualsevol ciutadà o ciutadana que visqui a la Conca de Barberà.