Les associacions de la comarca fan ús del servei de suport a les entitats

21/06/2022 Actualitat

Les associacions de la comarca fan ús del servei de suport a les entitats

Del gener fins ara s’han realitzat un total de 148 tràmits i assessoraments

El Servei de suport a l’associacionisme del Consell ha realitzat en el què porta d’any un total de 148 assessoraments i tràmits consistents en canvis de junta, constitució de noves entitats, modificació d’estatuts i tramitació del NIF a Hisenda, assessorament de certificats de representant de forma jurídica entre molts d’altres.

Ja fa més de 10 anys que l’Oficina Jove de la Conca de Barberà assessora i acompanya a les associacions de la comarca en la tramitació i en la regularització de la seva documentació fundacional i fiscal.

Els tràmits més habituals són:

  • Modificació dels estatuts per canvi de nom i articulat.
  • Comunicació d’un canvi de Junta al Departament de Justícia.
  • Inscripció d’una nova associació al Registre d’Entitats del Dept. de Justícia.
  • Sol·licitud del NIF provisional i definitiu de l’entitat a Hisenda.
  • Canvi de nom a Hisenda.
  • Informació fiscal (IVA, import de Societats...).
  • Tramitació de la inscripció al Cens d'entitats juvenils de la Direcció General de Joventut
  • Informació i assessorament sobre la tramitació de subvencions

També s’assessoren i es tramiten documentació d'entitats esportives.

Aquest primer semestre de l’any un total de 9 entitats dels municipis de Conesa, Sarral, Solivella, Santa Coloma de Queralt, Barberà de la Conca i Pira han escollit utilitzar el servei per donar-se d’alta com a associacions. 

El servei també és responsable d’actualitzar al cens d’entitats juvenils de la comarca de la Direcció General de Joventut els canvis de les Juntes de les entitats. Aquest primer semestre s’ha donat d’alta al cens una entitat de Santa Coloma de Queralt.

A més a més el servei actualitza les dades al Vademecum (eina de cerca d’entitats de la Conca de Barberà) actualment en fase de remodelació.

A part de la gestió i assessorament a les entitats cada any l'Oficina Jove organitza una activitat formativa adreçada a les associacions. Al mes de març, es va organitzar una sessió formativa en línia sobre les subvencions del Departament de Cultura de la Generalitat i la seva tramitació en la què hi van assistir unes 25 persones d'entitats.