Les depuradores de la Conca de Barberà renoven el parc mòbil amb vehicles elèctrics i híbrids
Les depuradores de la Conca de Barberà renoven el parc mòbil amb vehicles elèctrics i híbrids
El Consell Comarcal és l'ens que gestiona els sistemes de sanejament de Montblanc, l'Espluga de Francolí, Sta. Coloma de Queralt, Solivella i Senan i els col·lectors en alta de Vimbodí, Poblet i Les Masies
Les depuradores de la Conca de Barberà han renovat el parc mòbil de vehicles, amb la incorporació 3 vehicles elèctrics i 1 vehicle híbrid, destinats als treballadors dels sistemes de sanejament, El contracte d'explotació dels sistemes de sanejament de la comarca, incloïa aquest condicionant, de manera que els treballadors puguin realitzar els trasllats als diferents municipis on hi ha depuradores i per als treballs de camp i altres tasques, de forma més sostenible. La nova empresa explotadora, AGBAR SAU, ha aportat els nous vehicles, d'acord amb les condicions contractuals estipulades pel Consell Comarcal de la Conca de Barberà i, aquests, romandran adscrits al servei fins que finalitzi el contracte amb l'empresa explotadora.
El turisme híbrid serà per l'equip tècnic del servei, mentre que els vehicles elèctrics restaran a disposició dels treballadors de les depuradores de Montblanc, l'Espluga de Francolí i Sta. Coloma de Queralt, que també es desplacen a la resta d'instal·lacions. En cadascuna d'aquestes depuradores, s'han instal·lat punts de càrrega, els quals ja hi quedaran permanents.
Amb aquesta actuació, juntament amb la implantació de l'ISO 14064 referent a l'emissió de gasos d'efecte hivernacle a les depuradores de la comarca, es vol incidir en la petjada de carboni, amb la reducció de les emissions de gasos amb efecte hivernacle.
El Consell Comarcal de la Conca de Barberà i l'empresa explotadora de les depuradores, continuen amb les accions previstes per contribuir amb els objectius de desenvolupament sostenible de l'Agenda 2030 aprovada per l'ONU, entre les quals hi ha la implantació de l'esmentada ISO 14064 i la nova implantació de l'ISO 55001 de gestió d'actius, juntament amb l'ampliació i renovació de l'ISO 9001, 14001 i 50001, així com diverses actuacions a curt termini per garantir una gestió sostenible del sanejament i millora de l'aigua tractada i la qualitat de les masses d'aigua, reduir l'impacte ambiental negatiu, el foment de la innovació i modernització de les infraestructures existents utilitzant recursos amb major eficàcia i promovent l'adopció de tecnologies i processos nets i racionals ambientalment, vetllar per la seguretat i salut laboral dels treballadors, amb un treball digne i creixement econòmic, i la implantació d'energia neta i sostenible a les instal·lacions.
Amb el compromís de dur a terme actuacions d'acord amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible de l'Agenda 2030, el Consell Comarcal de la Conca de Barberà contribueix a fer que els sistemes de sanejament de la comarca es gestionin d'una forma sostenible, no només tècnica i econòmicament, sinó també ambientalment i amb responsabilitat social.