L'oficina comarcal d'habitatge atén 621 persones durant el primer trimestre del 2023

01/06/2023 Actualitat

L'oficina comarcal d'habitatge atén 621 persones durant el primer trimestre del 2023

S’han tramitat 278 expedients d’ajuts de lloguer d’habitatge, 71 expedients de cèdules de segona ocupació i 9 contractes de lloguer

L'oficina d'habitatge ha atès 621 persones durant el primer trimestre d'aquest any. També s'han atès 942 trucades i 590 correus electrònics.

Es tracta d'un servei valorat molt positivament per la gent de la comarca, ja que els permet conèixer mitjançant una informació directa la normativa vigent en matèria d'ajuts al lloguer i per a la rehabilitació d'habitatges, a la vegada des d'aquesta oficina se'ls gestionen els tràmits administratius necessaris per sol·licitar les subvencions.

Actualment, es presten els següents serveis: ajuts per a la rehabilitació d’habitatges per a l’accessibilitat per a persones grans, ajuts per a la rehabilitació d’habitatges lligades als fons Next Generation destinades a la millora de l’eficiència energètica, cèdules de segona ocupació, registre de sol·licitants d'HPO, borsa de mediació, servei de tramitació d'ajuts al lloguer (bo jove, subvencions per al pagament del lloguer per menors de 36 anys, subvenció per al pagament del lloguer de persones grans, subvenció per al pagament del lloguer de persones de 35 a 64 anys i prestació econòmica d'especial urgència), treball de recerca sobre l'estat del parc d'habitatge dels municipis de la Comarca, Cens habitatges buits i servei de rehabilitació d'habitatges.

Durant aquest primer trimestre s'han tramitat un total de 71 cèdules de segona ocupació, de 6 registres de sol·licitants d'HPO nous i 1 renovació, 9 contractes de lloguer i s'han tramitat un total de 278 ajuts de diferents tipus.

Pel que fa al treball de recerca sobre l'estat del parc d'habitatge dels municipis de la Comarca, s'ha estat portant a terme el cens de l'Espluga de Francolí i en el mes de març es van presentar les informes dels 2149 edificis valorats.

Per altra banda, les ajudes de rehabilitació per accessibilitat per a persones grans s'han tramitat fins al 30 d'abril 18 expedients.