Reunió de treball de les Rutes del vi de Catalunya i l’Agència Catalana de Turisme i el Patronat de Turisme de la Costa Daurada
Reunió de treball de les Rutes del vi de Catalunya i l’Agència Catalana de Turisme i el Patronat de Turisme de la Costa Daurada
El principal objectiu del projecte és obrir l’enoturisme de Catalunya a la resta del món juntament amb els productors i la gastronomia
El passat dilluns 19 de maig es van reunir, a la Conca de Barberà, les nou Rutes del vi de Catalunya amb l’Agència Catalana de Turisme per treballar amb un projecte ambiciós de l’enoturisme a Catalunya arrel que aquest any 2025 Catalunya és la regió mundial de la gastronomia.
Aquest projecte és avui un exemple de col·laboració, d’estratègia compartida i de compromís amb el territori. Gràcies a l’Agència, per creure-hi, per impulsar aquesta xarxa i per posar en valor tot el potencial enoturístic que tenim a Catalunya.
El principal objectiu del projecte és obrir l’enoturisme de Catalunya a la resta del món juntament amb els productors i la gastronomia.
Professionals del territori, representants de totes les DO de Catalunya es bolquen perquè projectes com aquest sigui possible, som capaços de teixir vincles entre els cellers, museus, allotjaments, restaurants i activitats d’enoturisme, donant forma a una oferta turística que és coherent, atractiva i autèntica de tot el territori català.
A la Conca de Barberà, ho hem volgut fer a través d’un producte que ens identifica: el Trepat. Una varietat singular, que ens defineix i ens diferencia. Amb ella hem construït la Ruta del Trepat, nascuda l’any 2019 de la mà del Consell Comarcal i la DO Conca de Barberà. I avui, amb 14 cellers, 5 museus, empreses d’activitats, agrobotigues, restaurants i allotjaments, és molt més que una ruta: és una experiència immersiva que connecta territori, patrimoni, cultura i emoció.
Cada reunió com aquesta és una oportunitat per continuar aprenent, compartint bones pràctiques, i avançant plegats. Continuem treballant amb aquesta il·lusió, aquest compromís i aquesta mirada col·lectiva. Perquè només així, sumant, farem créixer l’enoturisme català amb qualitat, amb autenticitat i amb orgull de territori.
Aquest dilluns es va celebrar la 8a reunió de treball al celler Rendé Masdéu un dels cellers amb més trajectòria de la DO Conca de Barberà.