Un total de 14 municipis de la Conca de Barberà impulsen nous plans locals de Joventut
Un total de 14 municipis de la Conca de Barberà impulsen nous plans locals de Joventut
Al llarg de l’últim trimestre de l’any 2020, un total de 14 ajuntaments de la comarca han començat a impulsar els seus propis plans locals de Joventut, i ho han fet amb el suport tècnic de l’Oficina Jove de la Conca de Barberà. Els municipis que han aprovat els nous plans de Joventut són: Montblanc, L’Espluga de Francolí, Santa Coloma de Queralt, Barberà de la Conca, Blancafort, Les Piles, Solivella, Pira, Sarral, Vimbodí i Poblet, Vilaverd, Vilanova de Prades, Vallclara i Rocafort de Querat.
Aquest document marc és l’eina que agrupa i connecta de manera funcional les polítiques de Joventut i les línies de treball impulsades des dels ajuntaments i que està destinat a satisfer les necessitats juvenils, a transformar la realitat dels joves i a millorar la seva qualitat de vida en l’àmbit rural.
Els plans locals de Joventut comparteixen un objectiu estratègic comú vinculat a l’arrelament i a la necessitat de frenar el despoblament rural. A més, els plans mantenen l’essència que caracteritza la nostra comarca pel que fa a la disposició natural a optimitzar recursos i serveis mitjançant la mancomunitat, i de sumar esforços amb altres àrees i administracions per aconseguir les fites que marca el Pla.
Per a complementar les diagnosis dels plans es va dur a terme una enquesta, en la qual hi van participar més de 300 joves de la comarca. Les conclusions de les diferents diagnosis tenen molts aspectes en comú, sobretot pel que fa a les demandes específiques del jovent i estan relacionades amb l’habitatge, l’ocupació i la mobilitat També es té present l’àmbit de la salut emocional, sobretot arran de la pandèmia per la Covid-19. Així ho ha destacat el conseller comarcal de Joventut, Ricard Miquel, durant la roda de premsa d’aquest matí i durant la qual s’han presentat els 14 plans locals de Joventut, conjuntament amb les tècniques de joventut, Estel Bové i Judit Albalat, que han posat l’accent en la necessitat de transformar la realitat juvenil a la comarca.
Per a la realització dels plans s’ha comptat amb el suport metodològic de les tècniques de Suport Integral al Territori de la Coordinació territorial de Joventut a la demarcació de Tarragona.