La Conca de Barberà commemora la setmana de l'orgull LGBTI amb diferents actuacions

24/06/2024 Actualitat

La Conca de Barberà commemora la setmana de l'orgull LGBTI amb diferents actuacions

Es faran dues caminades una a l'Espluga de Francolí i l'altra a Santa Coloma de Queralt

El Consell Comarcal de la Conca de Barberà es suma a la reivindicació de la Setmana de l'Orgull LGBTI+. Reivindicació l'origen del qual trobem concretament a Stonewall, Nove York, el 28 de juny de 1969. Aquell dia van tenir lloc els coneguts disturbis d'Stonewall. Manifestacions espontànies en protesta contra una operació policial que va tenir lloc una matinada en un bar anomenat Stonewall Inn. En aquella època l'homosexualitat era il·legal en la immensa majoria dels estats i les batudes en bars eren freqüents. Però aquell dia, la majoria dels clients van oposar-se a ser arrestats per la policia i tot plegat va donar lloc a protestes i aldarulls que van durar dies.
Així doncs, aquell 28 de juny de 1969, la comunitat LGBTI+ va dir prou i els fets de Stonewall van suposar l'inici de la lluita per la igualtat de drets del col·lectiu que encara dura fins a l'actualitat.

Des del SAI (Servei d'Atenció Integral) LGBTI del Consell Comarcal de la Conca de Barberà i conjuntament amb diferents ens i associacions comarcals, hem organitzat actuacions per celebrar i reivindicar la setmana de l'Orgull LGBTI.

Una de les primeres actuacions que es van realitzar, coorganitzada amb el Campus Extens de la URV, és la Xerrada: "Adolescents LGBTI+ i l'adultocentrisme, reflexions per a la intervenció social", a càrrec de Lucas Platero, docent i investigador espanyol reconegut pel seu activisme en la lluita dels drets LGBTI+.
Una altra actuació coorganitzada des del SAI LGBTI de la Conca de Barberà amb els ajuntaments de l'Espluga de Francolí i de Santa Coloma de Queralt, amb la col·laboració de l'Associació Comarcal l'Orgull Espluguí i el Club Excursionista de Santa Coloma de Queralt, són dues caminades populars per celebrar i reivindicar la Setmana de l'Orgull LGBTI.

Les caminades, que tindran lloc el dissabte 29 de juny a l'Espluga de Francolí i el diumenge 30 de juny a Santa Coloma de Queralt, tenen com a objectiu promoure la diversitat, l'esport inclusiu i el respecte pels drets del col·lectiu LGBTI+. La sortida es farà des de la plaça de Montserrat Canals de l'Espluga de Francolí i la plaça Major de Santa Coloma de Queralt. Les inscripcions es podran realitzar el mateix dia de les 9 h a les 10 h del matí. Les persones participants rebran una ampolla d'aigua, una peça de fruita i un obsequi. Ambdues caminades seran de nivell fàcil i tindran una durada aproximada d'una hora i mitja.

Abans de l'inici de cada caminada hi haurà 30 minuts d'escalfament a càrrec de Total Dance (a l'Espluga de Francolí) i de l'Estela Garcia (a Santa Coloma de Queralt). Per a més informació de les rutes podeu consultar el web del Consell Comarcal de la Conca de Barberà: https://concadebarbera.cat/servei-datencio-integral-sai-persones-lgbti

L'última actuació que s'ha organitzat des del SAI LGBTI té a veure amb la bandera LGBTI+, per continuar reivindicant i lluitant pels drets del col·lectiu. La bandera esmentada es col·locarà a les escales del mateix Consell Comarcal de la Conca de Barberà, de ConcaActiva i de BaseActiva.

Per acabar, els ajuntaments de la comarca penjaran la bandera LGBTI+ als respectius balcons de cada municipi, per demostrar el suport a la diversitat, inclusió i la lluita que continua realitzant el col·lectiu.

El SAI LGBTI Conca de Barberà anima a tota la població a participar tant a les caminades com a la xerrada i a celebrar la diversitat i la inclusió.