Tecnologies de suport i cura (TAD)
Contracte Programa 2022-2025 per a la coordinació, la cooperació i la col·laboració entre el Departament de Drets Socials i Consell Comarcal de la Conca de Barberà en matèria de serveis socials i altres programes relatius al benestar social.
Addenda 1a (2023-2025) del conveni del Contracte Programa2022-2025 per a la coordinació, la cooperació i la col·laboració entre el Departament de Drets Socials i Consell Comarcal de la Conca de Barberà en matèria de serveis socials i altres programes relatius al benestar social.
Addenda 2a (202-202) ) del conveni del Contracte Programa2022-2025 per a la coordinació, la cooperació i la col·laboració entre el Departament de Drets Socials i Consell Comarcal de la Conca de Barberà en matèria de serveis socials i altres programes relatius al benestar social
Els serveis socials recollits en les fitxes esmentades anteriorment, per les anualitats 2022 i 2023 estan finançades mitjançant el Pla de recuperació, transformació i resiliència (NGEU) que es regeix la normativa europea, estatal i autonòmica i en especial, per l’Ordre HFP/1030/2021, de 29 de setembre i la normativa europea en aquesta matèria.
Tecnologies de suport i cura (TAD)
La teleassistència avançada és aquella que inclou a més, dels serveis de teleassistència bàsica que la persona usuària necessiti, suports tecnològics complementaris dins o fora del domicili, o ambdós, així com la interconnexió amb els serveis d’informació i professionals de referència dels sistemes sanitari i social, desenvolupant processos i protocols d’actuació en funció de la situació de necessitat d’atenció detectada.
El prestador dels serveis de la teleassistència avançada haurà de posar a disposició de la persona usuària de teleassistència avançada els dispositius tecnològics adients i necessaris per a la seva efectivitat. Entre aquests dispositius es troben el següents:
- detectors de caigudes, de fuites de gas, d’aigua, de foc, de convulsions, enuresi i altres
- localització i alertes en zona, per exemple a través de “wearables” o dispositius de polsera que contempli aquestes funcions principals, entre d’altres
- atenció deslocalitzada a través de dispositius mòbils amb possibilitat d’emissió i recepció de comunicació. Entre les possibles modalitats per a l’emissió i recepció de missatges es troba la videocomunicació
- dispositius adaptats per a la recepció de missatges i esdeveniments, agenda personal o compartida amb la persona cuidadora, comunicació d’incidències o tramesa de pictogrames i missatges preestablerts, com per exemple smarpthone o tauleta tàctil.
- aplicació mòbil de teleassistència (app) per gestionar o sol·licitar els serveis establerts
- altres dispositius o solucions tecnològiques que puguin facilitar els serveis descrits a l’apartat sisè.
Es financen les quotes de manteniment del servei de teleassistència avançada que inclouran la incorporació de les solucions tecnològiques que modernitzin l’atenció domiciliaria, així com altres despeses relacionades amb la instal·lació de les solucions tecnològiques, formació de la persona usuària, etc.
Els criteris de finançament són els següents: es prioritzen les persones amb un grau de dependència. El primer any del Contracte Programa es prioritzen els persones amb Grau I de dependència i s’incorporen progressivament la resta dels graus de dependència en anys successius. Les persones hauran de tenir un PIA inicial de teleassistència amb una data d’inici igual o superior a la data de l’inici de la vigència del Contracte Programa i per a persones de 65 o més anys.
Pel que fa a les persones sense grau de dependència es valorarà la seva inclusió en el programa sempre i quan no existeixi demanda del servei de persones en grau de dependència.