Assistència urbanística municipal

El Consell Comarcal presta els serveis urbanístics a 16 ajuntaments de la comarca mitjançant conveni amb els mateixos ajuntaments i a través de l’aportació econòmica per part de la Diputació de Tarragona en matèria del conveni d’assistència tècnica dins el marc del conveni únic. Aquests municipis són: Barberà de la Conca, Blancafort, Conesa, Forès, l’Espluga de Francolí, les Piles, Passanant i Belltall, Pontils, Rocafort de Queralt, Savallà del Comtat, Senan, Vallclara, Vallfogona de Riucorb, Vilanova de Prades, Vilaverd i Vimbodí i Poblet. Aquests tenen un conveni signat per a la prestació d’aquest servei. També es presta el servei d’assistència en matèria d’enginyeria per fer informes d’expedients d’activitats de la comarca a l’Ajuntament de Vimbodí i Poblet.

Les funcions que desenvolupen els serveis tècnics, d’acord amb el conveni signat, són:

  • Assessorament i participació com a personal tècnic en els expedients de concessió de llicències, disciplina, etc.
  • Emissió d’informes relatius als diferents aspectes relacionats amb edificacions, planejament i activitats, informes relacionats amb qualsevol tipus d’infraestructures de serveis a la població.
  • Aquelles funcions implícites al càrrec del personal tècnic municipal compatibles amb la titulació tècnica corresponent.