Escola Comarcal de Famílies amb Persones amb Dependència de la Conca de Barberà

L'Escola Comarcal de Famílies amb Persones amb Dependència de la Conca de Barberà neix a partir dels diversos grups d'ajuda mútua realitzats a la comarca des de 2008 fins el 2013.

El perfil d'usuari són persones cuidadores familiars no professionals, que suporten una sobrecàrrega emocional i física pel fet d’haver d’assumir l’atenció de persones dependents.

En total es realitzen tretze sessions/tallers, de dos hores de durada cada sessió/taller, on es tracten aspectes com les cures bàsiques, la higiene, la mobilitat i la nutrició, entre d’altres. També s'ajuda al cuidador a millorar la seva salut física i emocional amb el suport psicològic.

Les sessions estan impartides per metges, infermers, treballadors socials, advocats i psicòlegs amb àmplia experiència assistencial.
 
L’Escola està impulsada des de l’Àrea de Benestar Social del Consell Comarcal i l’Àrea Bàsica de Salut (ABS) de Montblanc i compta amb l’acreditació del Departament de Benestar Social i Família de la Generalitat de Catalunya com a programa formatiu.

PRIMERA EDICIÓ DE L'ESCOLA. Any 2015
L'escola es va iniciar el 18 de març i es va acabar el 10 de juny, comptant amb la participació de més d'una vintena de persones provinents de Barberà de la Conca, Blancafort, l’Espluga de Francolí, Montblanc, Pira, Sarral i Vimbodí i Poblet. L'acte de presentació va anar a càrrec de Xavier Grasset.

SEGONA EDICIÓ DE L'ESCOLA. Any 2016
L'escola es va iniciar el 30 de març i es va acabar el 29 de juny, comptant amb la participació d'una quinzena de persona provinents de Barberà de la Conca, Blancafort, l'Espluga de Francolí, Montblanc i Vimbodí i Poblet. La presentació i inauguració d'aquesta edició va a càrrec de Toni Albà.

TERCERA EDICIÓ DE L'ESCOLA. Any 2017
L'escola es va iniciar el 10 d'abril i es va acabar el 24 de juliol, comptant amb la participació d'onze persones provinents de l'Espluga de Francolí, Montblanc, Solivella i Vimbodí i Poblet. L'acte de presentació va anar a càrrec de la Dra. Glòria Rovira i el Dr. Miquel Domènech.

QUARTA EDICIÓ DE L'ESCOLA. Any 2018. Montblanc
L'escola es va iniciar el 21 de març. L'acte de presentació va anar a càrrec de Matias Vives.

CINQUENA EDICIÓ DE L'ESCOLA. Any 2018. Santa Coloma de Queralt
L'escola es va iniciar el 19 de setembre.